DGS Sınavına Nasıl Çalışılmalı?
DGS sınavına nasıl çalışılmalı? Sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızda, Dikey Geçiş Sınavında başarı elde etmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği, nasıl bir strateji izleneceği gibi bilgilere yer verdik. Sınavın içeriği ne olursa olsun, her şeyden önce disiplinli ve belirli bir plan dahilinde çalışmak, başarıyı getirecek unsurlar arasındadır.
DGS Sınavına Nasıl Çalışılmalı?
Kaynak Seçimi
Sınavlara hazırlanırken, kaynak seçimi muntazam bir öneme sahip olan kriterlerin başında geliyor. Öncelikle seçeceğiniz kaynağın, sınava hazırlık aşamasında beklentileri karşılaması gerekmektedir. Bilindiği gibi DGS gibi sınavlar, öncelikle yorumlayabilme ve düşünme kabiliyetinin biraz daha ağır bastığı sınavlardır.
Sınava çalışmak için temin edeceğiniz kaynakların, ciddi anlamda düzgün olması gerekiyor. Maalesef ki birçok kaynakta bulunan soru ve cevapların, bir kısmında hatalar olduğuyla sık sık karşılaşıyoruz.
ALES Sorularının Çözümüyle İlgilenin
ALES sorularının çözümünü yapmak, DGS sınavına nasıl hazırlanmalı? Sorusunun cevapları arasında verebileceğimiz önemli yanıtlardan biridir. Çünkü ALES sınavları, Dikey Geçiş Sınavlarına göre, bir tık daha zordur. Bunları çözmeye çalışarak, DGS sınavına iyi bir hazırlık yapmanız doğal olarak biraz daha mümkün olacaktır.
Okumayı İhmal Etmeyin
Okumanın DGS ile fazladan alakalı olmadığını söyleyecekler olabilir. Elbette düz mantıkla ele aldığımızda, haklı da olabilirler. Ancak sınava hazırlık aşamasında dünya klasiklerini okumak, makaleler üzerinde hem araştırma yapıp hem bir şeyler kurcalamak, sınava hazırlanırken soruları daha iyi anlamanıza ve pratik cevaplar vermenize yardımcı olacak şekilde ufkunuzu açacaktır.
Zeka Oyunları
Yine pratik bir düşünme ve yorumlama kabiliyetini hızlı bir şekilde elde etmek için, zeka oyunları oynayabilirsiniz. Özellikle stratejik zeka oyunları, çalışmalarınızın hafızanızda kalması için oldukça yardımcı olacak bir unsurdur.
Çalışma Planı Yapın
DGS sınavına nasıl çalışmalı? Sorusunun önemli cevaplarından biri de, tüm sınavlar için olduğu gibi, bir çalışma planının olmasıdır. Plansız yapılacak hiçbir çalışma, aslında verilen emeğin karşılığını tam olarak alamayacağınız anlamına gelecektir.
Çalışma, uyku ve kendinize zaman ayırma gibi konulardaki dengeyi, iyi bir şekilde kurmanız fayda sağlayacaktır. Bu arada, tekrar yapmayı da bu plana mutlaka dahil etmeyi de unutmayın.
Zor Olanın Üzerine Gidin
Mutlaka zor gelenin üzerinde, biraz daha ısrarcı olun. Anlamadığınız, anlamakta zorlandığınız ve anlamanın sıkıcı geleceği konular üzerinde ısrarcı olmanız, o zorluğu da rahatlıkla atlatmanıza yardımcı olacaktır.
DGS sınavına nasıl çalışmalı? Sorusuna, bazı cevaplar verdik. Yukarıda yazılanları, siz kendi imkanlarınızı da ele alarak daha da fazla çeşitlendirebilirsiniz.
KPSS
- Hakimlik ve Sınavları Hakkında
- Mortgage Brokerligi
- DGS Hakkında Genel Bilgi
- DGS Rehberlik
- Kaymakamlık Sınavı Giriş Şartları
- Kaymakamlık Sınavı Soru Dağılımı
- SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanmalı? SMMM Sınavına Nasıl Hazırlanır?
- SMMM Sınavı Hakkında Genel Bilgi
- KPSS Kursu
- Görev de Yükselme Sınavlarına Hazırlık Kurslarımız
- Sancaktepe KPSS Kursu
- SEGEM KURSU
- DGS Sınavına Nasıl Çalışılmalı?
- DGS Sınavı Hakkında Geniş Bilgiler
- Dikey Geçiş Sınavına Kimler Başvuruda Bulunabilir?
- Dikey Geçiş Sınavında Adayların Tercih İşlemleri
- Online ALES Kursu
- KPSS Öğretmenlik Kurslarımız
- KPSS A Kurslarımız
- KPSS B Kurslarımız
- Online KPSS Kursu
- SMMM Kurslarımız
- Hakimlik Kurslarımız
- Kaymakamlık Kurslarımız ( Örgün , Online ve Offline )